Серниста киселина 0.2 мл
Серниста киселина представлява 6% разтвор на серен двуокис.
Използва се за стабилизация при производсво на вино.
Предпазва от окисление и микробиологична развала.
Предназначение:
За стабилизиране и удължаване „живота“на виното.
Дозировка:
В джибрите след смилане – 1 грам/литър
При претакане на виното – 1 грам/литър
При промяна на цвета – 1-1.5 грама/литър
При начален стадий на оцетна ферментация – 2 грама/литър
При кисело зеле и трушии – 1 грам/литър
Против провлачване и омекване – 2 грама/литър
Приложение:
Използва се за сулфитиране на вино.
Предотвратява окислението на цвета и вкуса на гроздето при смилане. Осигурява чиста среда за започване на алкохолна ферментация с култивирани джожди. Инхибира диви дрожди, оцетно кисели бактерии. Предпазва от бактерийно разваляне на виното. Стабилизира виното след алкохолна ферментация и удължава „живота“ му.
Съдържание:
6% разтвор на серен двуокис във вода.
Код на продукта: 08014894
За да оставите мнение, моля влезте в профила си
Вход